Breitling Navitimer er en ikonisk urserie

Breitling er et kendt og anerkendt schweizisk urmærke, de fleste entusiaster kender til. En af deres kendte serier hedder Navitimer. Når du skal finde et nyt ur, er breitling navitimer en alsidig serie af mange forskellige ure. Denne model har tråde helt tilbage til 1952, og i løbet af de mange årtier er serien blevet udviklet og er nået til den flotte serie af ure, der findes på markedet i dag.

Navnet Navitimer, fra urserien af samme navn, kommer fra ordene navigation og timer. Som dette navn antyder, er urserien af kronograf-typen, og urene har flycomputer indbygget. Det er derfor også en urserie, der i mange år har været den foretrukne til piloter og andre fagfolk inden for dette område. Navitimer findes endda som standardiseret udstyr hos flere luftfartsselskaber, og anbefales også officielt, hvilket siger noget om urseriens høje og sikre kvalitet.

Hvilke modeller består Navitimer-serien af?

Serien Navitimer består af mange forskellige modeller, og der er bestemt et ur til en hver smag. Du kan få urserien i forskellige stile, typer og størrelser. Ikke mindst findes de i mange forskellige prisklasser, og de fleste kan derfor være med økonomisk.

Når du skal vælge et Navitimer, skal du naturligvis vide, om du skal gå efter et i størrelsen 43, 46 eller 48 mm. Du kan forsøge dig med at måle rundt om dit håndled. Alle varianterne i Navitimer-serien er kronografer. Det er en betegnelse, der betyder, at du kan bruge dit Navitimer-ur som stopur, samtidig med at tiden vises. Overordnet får du med et ur i Navitimerserien følgende:

  • Kronograf
  • Automatisk optræk
  • Datovisning
  • Gangreserve

De stilmæssige forskelligheder i urserien kommer an på, hvad du er til, og hvad du føler, passer til dig. Prisklassen afhænger af, hvilket materiale, uret er fremstillet af, og hvilken type rem, uret kommer med. Uanset prisklasse er du sikret et højkvalitetsur.

Urskiver

Urskiverne er grundlæggende de samme funktionsmæssigt, med tre mindre skiver med praktiske informationer. Der hvor urskiverne adskiller sig, er ved de forskellige farver efter smag. Du kan fx få skiver i klassisk sølv, dybblå hav, sort og andre nuancer af fx grå og brun. Fælles for alle farverne er, at de er holdt i en stilet nuance, der vil passe til de fleste håndled.

Remme

Remmene er lige så forskellige, og her kan du få fx metal og læder Læderremmene er meget forskellige, og der er helt klassiske enkle, men også med detaljer af syninger. Farverne passer til farvespektret fra skiverne, og findes altså i fx sort, brun og havblå.