Dette skal du vide om modermælkserstatning

Der kan være mange forskellige årsager til, at et får modermælkserstatning. Det kan enten skyldes, at barnets mor af sundhedsmæssige årsager ikke er i stand til selv at amme barnet. Det kan også skyldes et aktivt fravalg fra moderen af forskellige personlige eller fysiologiske årsager. Hvorom alting er, er der en række fordele og ulemper ved at anvende modermælkserstatning. Det anbefales til enhver til, at barnet ammes af sin mor, da barnet her får alle fornødne vitaminer, næringsstoffer mv. der blandt mange fordele blandt andet er med til at opbygge dets immunforsvar. Herunder finder du en række fordele og ulemper ved at anvende modermælkserstatning. For yderligere information læs da via følgende: modermælkserstatning 

Fordele ved modermælkserstatning 

Modermælkserstatning indeholder som udgangspunkt alle fornødne næringsstoffer, som dit barn har behov for. De forskellige produkter på markedet er desuden sammensat således, at de indeholder alle de produkter, der ernæringsmæssigt anbefales for barnet. På den måde kommer modermælkserstatning i høj grad til at minde om det, som barnet får igennem sin mors egen mælk. Modermælkserstatning kan man købe i enten pulverform eller som en færdigblandet væske. Forskellen på disse er, at sidstnævnte har en sødere smag, selvom der i realiteten er lige meget sukker i dem begge. Grunden hertil er, at den færdigblandede væske har været under varmebehandling ved dens fremstilling, hvorved de søde produkter i blandingen er udskilt og produktet får på den måde en sødere smag. Fordele ved modermælkserstatning er, at det er et fint alternativ, såfremt en mor ikke selv er i stand til at amme sit barn eller at det er sundhedsskadeligt for barnet.  

Ulemper ved modermælkserstatning 

Rent forsknings- og sundhedsmæssigt tyder alt på, at brystmælk har langt flere fordele end modermælserstatnings har. Brystmælk er nemlig ikke kun mad for dit barn, men det beskytter ligeledes dit barn mod infektioner og reducerer muligheden for diarré, marve-tarm katar, forkølelser, influenza, udslæt og øreinfektioner. Nogle forskere går sågar så langt at sige, at brystmælk er med til at forhindre vuggedød. Andet forskning viser, at brystmælk ligeledes forbedre dit barns synsevne, opførsel, giver stærkere tænder og mange andre fordele. En mor afgiver desuden smag via dit brystmælk alt efter, hvilken føde moren har spist. Barnet oplever på den måde ligeledes en masse forskellige smagsoplevelser, hvilket kan komme barnet til gavn senere hen i livet, når det skal begynde at spise selv. 

En anden ulempe er, at modermælkserstatning er langt dyrere end brystmælk, der jo er gratis.