Har du brug for en parterapeut?

Parterapi

Mange er bange for parterapi og har fået en forkert opfattelse af det igennem film, hvor det nogle gange kan føles som om det bare er et par der sidder og råber af hinanden og ender med at gå fra hinanden. Det er dog slet ikke sagen og der kan være rigtig mange goder ved parterapi. Det er en måde at vise din partner, at du genre vil lægge en investering i forholdet og arbejde på at det kan blive bedre. Man behøver heller ikke være ved at gå fra hinanden for at prøve parterapi, men blot hvis man ønsker at udforske forholdet mere og finde en ny måde at være sammen på. Er du stadig i tvivl om, hvorvidt parterapi er noget for dig? Så er her nogle tegn der på, at du måske burde starte. Ønsker du at læse mere om parterapi og udforske dine muligheder, så kan du finde mere her: læs om mig her

Grunde til at starte til parterapi

– Hvis du føler dig selv blive frustreret på din partner og du ikke helt forstår hvorfor. Det kan være svært hvis man oplever at have følelser man ikke helt kan forklare. Hvis du finder at du tit bliver sur eller frustreret på din partner men der ikke rigtig er grund til det, kan der tit ligge noget dybere under problemet. Til terapi kan i grave frem til hvor det faktisk problem er, og løse det i stedet for at være frustrerede. 

– Hvis du genre vil lære mere om dig selv og din partner. Parterapi er en fantastisk måde at lære hinanden bedre at kende. Tit kan man falde lidt ned i rutiner i et langvarende forhold, og tro at man kender den anden person fuldstændigt. Men det er ikke altid sagen. Vi udvikler os alle sammen som mennesker, og hvis du gerne sammen med din partner vil udforske jeres forhold lidt dybere, er dette en fantastisk måde at gøre det på.

– Hvis I tidligere har haft problemer og finder det svært at kommunikere. Mange par kan sidde fast i dårlige vaner og dårlig kommunikation. Åben og konstruktiv kommunikation er nøglen til et godt forhold. Hvis jeres samtaler om problemer oftere ender i skænderier end i ansigt til ansigt samtaler hvor I sammen løser problematikkerne, kan det være I skal overveje at finde andre muligheder. Her kan parterapi hjælper jer med at snakke bedre med hinanden.