Nu kan du optage lån trods RKI

Har du måske fået det irriterende stempel, at du er kategoriseret som en dårlig betaler, og er derfor endt i enten RKI eller Debitorregistret? At have fået dette stempel betyder at du ingen mulighed har for at optage lån, da låneudbydere ikke ønsker at låne penge til folk, som allerede før har vist at de ikke kan tilbagebetale de penge, som de har lånt.

Frygt ej – for hvis du står og skal bruge penge lige nu og her, så kan du altså godt optage et lån selvom du er registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitorregistret. Det er normalt sådan, at hvis man ønsker at optage et lån til trods for at være registreret som dårlig betaler, så skal man have en kautionist, som kan kautionere for en. Det betyder helt enkelt at du skal kunne stille en person til rådighed, som vil skrive under på, at vedkommende vil overtale forpligtelserne i forbindelse med lånet, hvis du nu fejler med at tilbagebetale lånet igen.

Hvad gør man så, hvis man ikke kan finde en kautionist

Hvad skal man så stille op, hvis man ikke kan finde en kautionist? At være kautionist forpligter, og kan egentlig være en stor byrde at bære på sine skuldrer, da vedkommende virkelig skal være sikker på, at kunne stole på vedkommende som optager lånet. Det kan derfor være svært at finde en kautionist, som ønsker at hjælpe en, så man kan optage et lån – og uden en kautionist får man altså ingen godkendelse fra låneudbyderne til at optage et lån.

Hvis du ikke har mulighed for at finde en kautionist, som vil stille sig til rådighed for en, er der dog et andet og rigtig smart alternativ, som man kan gøre nytte af, hvis man ønsker at optage lån trods ens dårlige kredithistorie.  

Det er nemlig blevet en mulighed at pantsætte sine værdigenstande, hvis man er i besiddelse af noget, som har en værdi. 

Det er super nemt og enkelt at benytte sig af, og alt du skal gøre er at finde de værdigenstande frem, som du ønsker at pantsætte.

Når man pantsætter sine værdigenstande betyder det at man sætter sine værdigenstande i sikkerhed for låneudbyderen, så man kan godt sige at det er ens værdigenstande som kautionere for en – istedet for en person. Dine værdigenstande bliver vurderet, og jo mere de er værd – desto mere kan du låne. 

Når du har pantsat dine værdigenstande, og er blevet godkendt til at optage et RKI lån, så kan du altså risikere at miste dine værdigenstande, hvis du ikke kan overholde betalingsaftalerne.