Nyd livet inden du går på pension

Er du ved at nærme dig pensionistalderen, altså dér hvor de omtrent 1624 timer, du arbejder årligt, pludselig skal bruges på noget andet, end du i over halvdelen af dit liv, har været vant til? Det at gå på pension er en ligeså stor ting i livet, som det er at få børn, flyttehjemmefra eller få børn. Det er bare de færreste, der ved det, for det bliver aldrig rigtig italesat. Det bliver nærmere set lidt på som noget sørgeligt og halv-vemodigt, fordi der bliver en “nu er du ved at nærme dig dine dages ende” stemning. Det er helt forkert. Livet kan naturligvis nydes på mange forskellige måder, og der er ingen der siger, at du har haft et træls arbejdsliv, eller at dit pensionsliv bliver fryd og gammen, selvfølgelig ikke. Spådom er alligevel ikke så stærk en spiller her.

Frihed, frihed og mere frihed

Først i livet spiller fritiden den største rolle. Så begynder skolelivet og fritiden bliver begrænset, og når du så stifter familie og er working 9-5 som Dolly Parton, så er frihed en by i Rusland for de fleste. Lige indtil du når pensionsalderen, børnene er flyttet hjemmefra og den fantastiske have, du anlagde dig for godt 15 år siden er efterhånden fuldstændig spot on. Fritiden er tilbage, dit

Synes du alligevel det er lidt skræmmende, at pensionsalderen nærmer sig hurtigere end du kan nå at sige rødgrød med fløde, så slap ganske af. Du kan faktisk godt nå at forberede dig inden du går på pension og dit liv bliver “vendt på hovedet” endnu engang. De fleste arbejdspladser begynder at tilbyde seniordage, og du kan muligved få lov at gå nogle timer ned i tid. På den måde kan du “forberede” dig mentalt på, at du pludselig har mindre tid på arbejdet. Ligeledes kan du forberede dig på, hvad du gerne vil bruge din tid på. Vil du rejse til Harzen, lære alle Afrikanske lande udenad eller flytte til Spanien?

Måske skal du gå til bridge, til kor eller dans? Lære at danse jive, som du kunne engang eller begynde til croquis. Det er heldigvis kun dig selv, der sætter grænser for dé idéer. Er der en række ting, du ikke har nået endnu, som du gerne vil fuldføre, skal du tage motorcykelkørekort eller rejse med den transsibiriske jernbane, så rækker pensionen måske ikke hele vejen. Det gør til gengæld en række online lån, der kan hjælpe dig med at indfri de drømme, du har. Læs om Online-Lån.dk og find ud af hvordan du nyder den sidste tid op til pensionen og på pensionen bedst muligt.

Tag også gerne en snak med dit pensionsselskab om, hvordan du får allermest ud af din pensionisttilværelse, ligesom du kan tjekke pensionforalle.dk, hvor der også er en række gode idéer til, hvad du kan beskæftige dig med som pensionist.

Find mere på: www.online-lån.dk