Studiestart til August? Læs dette først

Hvis du er en af de mange unge studenter der bliver færdig med deres uddannelse denne sommer, uanset om det er HF, IB, STX, HHX eller HTX, så kæmpe tillykke! Der er få ting der føles lige så dejligt i livet som at markere slutningen på én ting og dermed også starten på noget andet – det er tidspunkter som disse der er med til at definere hvem vi selv mener vi er og ligeledes sætte noget retning på livet.

At blive færdig med gymnasiet betyder nemlig er det er tid til at vælge et nyt speciale og en ny uddannelse – hvis du selvfølgelig ikke lige vil holde lidt sabbatår først. Det er en spændende tid der desværre stresser mange unge, derfor får du lige et par gode overvejelser fra en der i hvertfald selv var meget i tvivl med sin uddannelse. 

Det haster ikke mere end det jager

Hvis du føler dig helt færdig med at gå i skole lige nu og faktisk får det lidt dårligt når folk siger Kommatest og Triumph-Adler lasertoner printerpatroner til dig, så er det måske ikke skolen du bør kaste dig over – måske det er en af de længere dannelsesrejser der trækker mere i dig. 

Der er ingen skam i slet ikke at have lyst til at studere lige efter endt uddannelse, og hvis du alligevel presser dig selv ud i det, er der bare større chancer for at du ender med at droppe ud igen. 

Omkring at droppe ud

Så er der ingen skam i det. Hvis du starter på en uddannelse og lynhurtigt finder ud af at det slet ikke er dig, så bør du bare stoppe – det er helt normalt og op imod 50% af alle der starter første gang dropper faktisk ud og prøver et andet studie. 

Det er en af de ting der kan føles som et stort nederlag i øjeblikket, men som i virkeligheden bare er en del af det med at træffe beslutninger i livet – nogle er gode, nogle er knap så gode, men man kan altid vælge om.

Omkring studiestart

Så bør du måske gøre dig selv den lille tjeneste at tage et smut op på universitetet før du starter for at danne dig en smule overblik over hvordan de forskellige bygninger ser ud. Det er lidt småpinligt at stå der første skoledag og ikke have nogen som helst idé om hvor man skal tage hen.